Sådan holder du træningen i gang som senior

senior træning
h33

Det at være sund er ofte noget, som vi forbinder med ungdommen. Der er dog gode grunde til at forblive sund og motionsdyrkende ind i de ældre år – stærke knogler, få sygdomme og bedre søvn er gode argumenter her.
Men hvordan kan du lige holde dampen oppe, når du er blevet ældre? Det kan være svært lige at finde de helt rigtige øvelser og værktøjer til denne udfordring. Nedenfor får du 3 gode tips, som du kan tage med dig!

Find noget, som du kan gøre hjemmefra

Meget træning kan gøres hjemmefra, og du kan finde rigtigt meget af udstyret på hjemmesider såsom https://www.acu.dk/. Fordelene ved at vælge at være på hjemmebane er, at du så kan træne når det passer dig, og i det omfang, som det passer dig.
For mange ældre er det ikke lige let at komme ned i motionscentret, træne, og så tilbage igen. Faktisk kan træningen gøre turen hjem meget hårdere. I stedet kan du her få lov til at træne hjemmefra, og dermed blive sundere på egne præmisser.
Og der er flere måder at gøre dette på! Motionscykler er populære på netop dette område. Udvalget er stort, og vil du vide mere om, hvilke cykler du kan vælge, så læs mere her.
Små håndvægte er også meget populære. De er lige til at have liggende, og så kan du hive dem fra under fjernsynsprogrammerne, når du lige har energien!

Brug tid med børnebørnene

Få grupper af mennesker har så meget energi som børn har. Er du derfor en senior, som har børn, så er der altså god grund til at være sammen med dem.
Når de har meget energi, så kan du være med til at få brugt noget af al den energi. En dag udenfor med de små kan være utroligt givtig for dig. I kan have det sjovt, mens du kommer tættere på familiens mindste. Samtidig får du også frisk luft og motion, som i dagens Danmark kan være svært at få nok.

Det skal også være mentalt

Én ting er den fysiske sundhed, men du skal også gerne holde hjernen i gang. Det er noget, som kan give mere energi og overskud i hverdagen, og som også bare kan være sjovt tidsfordriv.
Her er der masser af mulighed for dig som ældre borger! Hvad med at dykke ned i verdenen af sudoku? Der er tusindvis af blade omkring dette sjove spil, som kan udfordre dig og din hjerne.
Eller måske skal du i stedet i gang med at løse hjernevridende puslespil. Så kan du blive udfordret på måder, som du aldrig har prøvet før.
Vigtigst er det bare, at du holder hjernen i gang. Når du gør det, så kan du nemlig få mere overskud, og du kommer til at kunne mærke, at du kan mere. Så lærer du at jonglere flere tanker og tænke tingene igennem – evner, som altid er gode at have, uanset om man er 4 eller 80!

Skriv et svar