Migræne eller kronisk migræne?

h33

Det kan være svært at skelne mellem migræne og kronisk migræne – fordi hvor går grænsen? I begge tilfælde er det virkelig slem hovedpine. Omkring 600.000 danskere lider af kronisk migræne. En nem måde at finde ud af om man har kroniks migræne eller ”bare” migræne er at tælle antal anfalds dage på en måned. Hvis man har mere end 15 migræne – dage om måneden, så er det nok kronisk migræne man lider af.

Forskningen har endnu ikke fundet en præcis årsag til migræne. Men én ting er sikkert, ved kronisk migræne får man kraftige hovedpine anfald. Varigheden af anfaldet kan variere fra enkelte timer til flere dage – det er virkelig hårdt også for ens omgivelser.

Migræneanfald kan også i visse tilfælde give kvalme og lyset vil ofte irritere øjet, meget mere om kronisk migræne og migræneanfald, kan du læse om på nksk.dk

Migræne smerterne kan være så kraftige og så barske at man ikke en gang kan løfte hovedet fra sovepuden. Det kan gøre hverdagen svær, især hvis man har et arbejde der skal passes, eller et studie der skal passes eller hvis man bare skal sørge for at sende børn af sted om morgenen. Som migræne patient har du nok været igennem forskellige behandlings muligheder – du er sikkert blevet MR scannet af en neurolog uden at finde ud af hvad årsagen er til hovedpinen. Du har måske også prøvet medicin der gerne skulle være forebyggende mod et anfald men uden held.

Har du prøvet botox mod migræne

Botox mod migræne kan lindre dine smerter. Botox mod din kronisk migræne og hovedpine. Det er oprindeligt et stof, der blev produceret til øjenmuskler hos patienter med spastiske muskler. Det meget senere at skønhedsbranchen fik øje på botulinum toxin – som i dag kaldes botox.

Botox har mirakel effekt på musklerne, dette skyldes at stoffet blokerer kommunikationen mellem muskelnerver og muskler – således slapper musklen helt af. Denne slaphed i musklerne bruger skønhedsbranchen til behandling af rynker.

Nyere forskning har vist – til glæde hos kronisk migræne patienter – at botox også er effektiv i behandlingen af kronisk migræne. Så kronisk migræne behøver ikke længere være dit mareridt, din skæbne – der er håb. Det skal være slut med at ligge dig under dynen, flygte fra lyset, søge mørket – med botox kan du også få en mere almindelig hverdag med arbejde, studie og familie og børn.

Selve behandlingen med botox gør ikke ondet og det tager ca. et kvarter at blive behandlet – så enkelt er det. Men det er nok bedst du er på klinikken ca. en halv time efter behandlingen, det er kun for at sikre, at du ikke udvikler allergiske reaktioner – det er kun for din skyld. Dagen efter behandlingen bliver du ringet op, kun for at sikres om at du har det godt, derefter skal du til kontrol om 4 uger og ellers skal man have behandling hver 3. måned, for at holde effekten. Eksperterne står klar til at tage imod dig og hjælpe dig af med din kroniske migræne.

Skriv et svar