Er hunden stadig menneskets bedste ven?

hund i vandet
h33

Der kan være delte meninger om emnet, men én ting er rigtigt – hunden er menneskets ven. På internettet kan du læse flere forskellige historier om, hvordan hunde beskytter småbørn i husstanden og om hvordan hunde reagerer når fremmede kommer ind i hjemmets territorium. Alt dette må tyde på at hunden stadig er menneskets bedste ven og her med god husdyr at have. Altså hvis man går rundt og overvejer et husdyr, så kan man med fordel købe en hund. En hund kan hurtigt blive en integreret del af familien.

Hund er et af de dyr, der kan trænes til at gøre det man som ejer ønsker den skal gøre. Det er en rigtig god idé at gå i gang med træning allerede fra dag et. Således ved dyret at her er der nogle regler. Der er ingen undtagelser – så selv hvis du køber en hvalp, skal den igennem en træning. Vidste du at selv små hvalpe husker rigtig godt. Så hvis du nu gav den en snack ved bordet, så vil dyret aldrig glemme det – dyret vil tænke at det altid er en mulighed. Derfor skal man tænke sig en ekstra gang. Det betyder også at det er lettere at træne med en hund end det er med en kat eller skildpadde.

At have kæledyr kan til en vis grad sammenlignes med at have småbørn, der er begyndt at krimble og kramble rundt. Hvis det er første gang man skal have hund – eller det er længe siden sidst. Så bør man lige tjekke hjemmet igennem, for at undgå at skælde dyret ud for meget. Hundens hale kan nemt ramme en vase eller hunden kan nemt vælte små lysestager og lign. Derfor er et godt råd, gør dit hjem klar til at blive dyr-venlig.

Hav tålmodighed og nyd de gode øjeblikke

Opdragelsen af en hund er ligesom at opdrage et barn. Det tager sin tid. Derfor er det en god ide at bevæbne sig med masser af tålmodighed. Opdragelsen af et barn kan minde om opdragelsen af et barn. Under opdragelsen skal du helst ikke slå hunden – ligesom du ikke må slå dit barn. Det er vigtigt at træne en hund med belønning. Det er også vigtigt at rose hunden, når den laver noget rigtigt. Det er en god ide at finde ud af, hvad din hund kan lide. Når du ved det, kan du bruge det som en belønning. Det behøver ikke at være godbidder, det kan også være noget med at klø den på maven eller lignende.

Din hund er ikke kun din bedste ven, den kan hurtigt også blive dit barns bedste legetøj. Hunde kan godt lide at lege, hoppe og hunde har som regel – især hvalpe en del energi. Det har børn også og derfor kan de lege sammen indtil de falder i søvn. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt dit barn og kæledyr bliver bedste venner. Således lære du også dit barn at elske dyr. 

Skriv et svar