Hvad er betting?

h33

Til alle tider hvor mennesket har levet i større, veludbyggede civilisationer, har man søgt at finde adspredelse i spil og underholdning. Betting har gennem alle tider været en aktiv i samfundet, lige fra de tidligste væddemål nævnt i de islandske sagaer, og Oldtidens Egypteres terningspil og satsninger, til nutidens avancerede væddeløb og online kasinoer.

Mennesket har altid fundet det underholdende at tage chancer, og når man først bliver bidt af betting-feberen, er der sjældent nogen let vej tilbage til dydens smalle sti.

Historiens ældste tidsfordriv

Men betting er mere end blot et begreb, det er et udtryk for menneskelig natur. Igennem alle kende religioner ses en tendens til at fastsætte specifikke regler for samfundet, og lige meget hvor i verden man ser hen, lige meget hvilken religion det er, om det er en monoteistisk eller polyteistisk, naturbaseret eller videnskabelig, så finder man regler omkring spil og det, der med et senere ord kan betegnes som betting.

Dette skal ikke så meget ses som en universel guddommelig fordømmelse, da langt de fleste religiøse lovskrifter nu engang er skrevet a mennesker, men hellere som et udtryk for at betting fandtes i vid udstrækning allerede på de tidligste tidspunkter kendt fra skrevne kilder. Lovteksterne er altså et udtryk for samfundets tendenser og udvikling.

Dette viser at mennesket i hver kendt epoke har nydt at spille, og har fundet adspredelse og nydelse i at satse og deltage i det store spil af tab og vind. Det er ikke tilfældigt at spilindustriens mangesidede marked er et af de største i den moderne verden, for mennesker har altid være bidt af denne form for tidsfordriv.

I moderne perspektiv

Betting er dog noget helt for sig selv. Det er blevet til en let, billig, og enkel måde at spille på, og man kan endda abonnere på forskellige satsninger, og spille med blot et enkelt klik og et login. Internettet har gjort mange af de store, og oprindeligt eksklusive, puljer tilgængelige for alle, og selvom det kan synes at være selvmodsigende, så har de nu populariserede puljer og turneringer stadig en legendarisk tiltrækningskraft.

Og så er der med internettet også kommet meget mere avancerede bettingmetoder, f.eks.Asian Handicap som er en avanceret form for betting du kan læse mere om inde på http://asianhandicap.dk/

For selvom samfundet stigmatiserer satsning af penge, er der stadig prestige at finde i at spille. En del af de rigeste på internationalt plan har fået deres penge fra store puljer, og en del af tiltrækningskraften ved såvel store som små satsninger er netop også det økonomiske incitament, der forefindes i alle puljer. For hele pointen med spillene er jo netop, at det er muligt at vinde. Der er en reel mulighed, om end chancen og muligheden for udbytte differentierer fra pulje til pulje.

Men i det små er betting og spil en harmløs og ganske naturlig form for tidsfordriv, og satsning på denne måde er uden tvivl et af de ældste i menneskehedens historie. Den er blevet behandlet på mange måder gennem tiderne, og nogen civilisationer har fundet den harmløs, andre har kaldt det en synd. Fælles for alle tider of civilisationer er dog, at betting er til stede, og ofte i stor stil.

Skriv et svar