Tips og tricks til børnefamilien

h33

Dagligdagen som børnefamilie kan være travl og ensformig, men byder også på interessante problemstillinger og hyggelige øjeblikke. Her er et par tips og tricks til at lette byrden og gøre hverdagen lidt mere interessant.

Spændende madpakker

En stor del af danskere spiser madpakker hver eneste ugedag. Det betyder, at man ofte kan falde i en vane af at have det samme med hver eneste dag. Det er et problem, da madpakken på mange måder er med til at anlægge humøret for hele dagen.

Det er vigtigt at huske, at man har et valg når det kommer til madpakker. Man behøver ikke at gøre det til den samme ensformige samling at fladeleverpostejsmadder og ildelugtende kødpålæg, som det altid er.

Med bare en smule ekstra tid brugt på madpakker om aftenen, kan en madpakke bringe et smil på læben den følgende middag. Giv børnene et par gulerodsstave eller en lille pakke nødder med, og du er sikker på at have ændret deres dag for det bedre.

Den nemmeste måde at gøre madpakker mere interessant på, er ved at bruge gode råvarer. Det kan ganske enkelt smages. Anskaf dig en pålægsmaskine og begynd at skiveskære dit eget pålæg. Slagterens hjemmelavede er bare bedre end den skiveskårne fra supermarkedet.

Sådan sørger du for at dine børn er sunde

Børns sygedage er en af de ting, der helt sikkert kan sætte sig i tandhjulene hos en ellers effektivt fungerende børnefamilie. Sygdom er både irriterende for barnet, som skal leve med sygdom i op til flere dage, men også forældrene som skal se deres barn lide og bruge en masse tid, bedre brugt andetsteds, på at tage sig af det.

Heldigvis er dette et problem, der kan kommes til livs. Med en velbalanceret og næringsholdig kost kan både børn og voksnes immunforsvar styrkes i enorm grad.

Mange børn kan desuden have glæde af en eller anden form for kosttilskud, for at opnå den tilsigtede mængde vitaminer og næringsstoffer.

Lige så vigtigt er det, at børnene er fysisk aktive. Ligegyldigt om det er i form af leg i skoven eller en fodboldkamp i parken. En god forælder er en forælder, der fra tid til anden tvinger sine børn til at gå ud og være aktive, hvis ikke de gør det på eget initiativ.

Det praktiske puslebord

Et puslebord i et hus kan betyde en ud af to ting: ”Vi har små børn.” Eller: ”Vi vil gerne have små børn”. Disse konnotationer kan betyde, at det lige pludselig bliver en byrde for en børnefamilie at beslutte hvorvidt de skal beholde deres puslebord eller ej.

Et vægthængt puslebord kan eliminere denne problemstilling fuldstændig. Det kan ret bogstaveligt give en børnefamilie tid til at tænke over deres fælles fremtid uden det sociale pres, der ofte associeres med den slags valg.

Selv med et blebarn i huset introducerer et vægthængt puslebord en vis frihed. Der er ganske enkelt mere plads på badeværelset.

Som et slør henover alt dette ligger det, at det børnefamilien bør efterstræbe, er fleksibilitet. Børnefamilien er per definition i rivende udvikling, og man får det nemmest hvis man accepterer dette faktum og efterlever det til bedste evne.

Skriv et svar