Et kæledyr er godt selskab

godt selskab
h33

Det ligger jo i selve begrebet kæledyr, at det er et dyr, hvis primære funktion er at være til rådighed for din opmærksomhed, omsorg og kæl. Det vil dit dyr reagere positivt på, og I udvikler i fællesskab en form for kommunikation, som er helt unik.

Det er godt og sundt for et menneske at have god kontakt med et dyr, og det er også godt selskab for et dyr at være blandt mennesker, som giver det omsorg, opmærksomhed og en plads i flokken.

Det gode selskab

Har du for eksempel en hund eller en kat, så vil dyret altid møde dig med glæde og positiv opmærksomhed. Den reaktion ses mest tydelig hos hunden, da det er dens natur. Men også katten sætter stor pris på dit selskab.

Når dyret giver udtryk for glæde og hengivenhed, så vil mennesket svare tilbage med samme mønt, og så har vi den gode kontakt, hvor begge parter er hinandens gode selskab.

pige med killing

Det veludviklede omsorgsgen

Det er vigtigt for mennesker at få stimuleret deres omsorgsgen. Det kan du få, hvis du har børn eller andre, du skal drage omsorg for. Du kan også få det i forbindelse med et kæledyr.

Sådan et dyr er helt afhængigt af, at du giver det den nødvendige omsorg. Det er vigtigt at have en stor betydning for andre – om det så er andre mennesker eller et dyr. Selv helt små børn viser meget tidligt tydelige tegn på empati og omsorg over for endnu mindre børn eller over for et kæledyr.

Det ligger i menneskets instinkter, og derfor er det vigtigt at stimulere dette gen.

Skab et godt liv for dit kæledyr

Når du har et kæledyr, så er dit ansvar at sørge for, at dyret har det bedst muligt. Du skal sørge for foder, en soveplads, motion, stimulering og selskab.

Hvis du gerne vil gøre det så godt som muligt, så kan du med fordel kigge på dyrelageret.dk, hvor du kan finde alt, hvad dit kæledyr har brug for. Det er op til dig at skabe et så godt dyreliv for dit dyr som muligt. Derfor bør du vælge både foder og udstyr i øvrigt, som er af en god kvalitet.

Børn og dyr

Der kan opstå et helt særligt tæt bånd imellem børn og dyr. Det vil typisk være sådan for en hund, at den tydeligt fornemmer, at det helt lille barn er den mindste i flokken, og det skal derfor beskyttes.

Derfor vil barnet kunne sætte hundens tålmodighed på prøve og alligevel slippe godt afsted med det. Det vil man også kunne opleve med en kat. En kat vil bare hurtigere gå væk fra barnet, når det bliver for meget.

Uanset hvad det er for et kæledyr, så giver det børn noget helt unikt.

Skriv et svar