Dette skal du være opmærksom på hvis du har en fransk bulldog

h33

En fransk bulldog er en skøn selskabshund, som vinder mange hjerter med dens uimodståelige charme. De karakteristiske store flagermuseører, betuttede ansigt og store smil er slet ikke til at stå for. Derfor er den franske bulldog blevet en storfavorit her i Danmark.

Hunderacen er dog ikke helt problemfri. Her er nogle af de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på ved den franske bulldog.

En hund med vejrtrækningsbesvær

Den franske bulldog er desværre kendt for at have mange medfødte helbredsproblemer. Over halvdelen af franske bulldogs har vejtrækningsbesvær. Dette skyldes at de fleste hunde er født med enormt snævre næsebor, som gør det svært for hunden at få nok luft. Derfor har den franske bulldog en tendens til at hive efter vejret, og så snorker den også gevaldigt meget.

Korte gåture med mange pauser

Grundet vejrtrækningsbesværet så er det vigtig ikke at overbelaste den lille hund. En fransk bulldog skal, ligesom alle andre hunderacer, have sin daglige motion. Dog bør du holde gåturene korte og huske at holde mange pauser, så hunden ikke bliver forpustet. 20 minutter er rigeligt med motion for en lille fransk bulldog.

Disponeret for allergi

Den franske bulldog er desværre også prædisponeret for at udvikle rigtig mange allergier. Det er enormt uheldigt i kombination med de medfødte vejrtrækningsbesværet også at have allergi, men det er desværre noget hunden ofte er udsat for. Især foderallergier og miljøallergier er udbredte hos racen.

Sover meget

Den franske bulldog sover stort set hele dagen. Det betyder ikke der er noget i vejen med hunden, den elsker bare at dase dagen lang. Vær forberedt på et snorkeshow uden lige, når din franske bulldog tager en morfar. Der kan komme rigtig meget lyd fra den meget lille hund. Du kan læse meget mere om den franske bulldog på franskbulldog.dk.

Skriv et svar