Guide til hvad hunde ikke må spise

h33

Vi skal passe på vores firbenede venner, de passer på os til hverdag, og i den forbindelse skal vi tænke over, hvad vi tilbyder vores hunde – det er nemlig ikke alt de kan tåle eller har godt af at indtage, og i stedet for at diskutere om, hvad vi tror, de ikke kan tåle, så lad os forhold os til det fagkundskaben, i form af dyrlæger siger om emnet.

De 10 mest almindeligt forekommende fødevarer, som hunde ikke må spise, en form for guide til hvad hunde ikke må spise:

Sukker
Lige som med mennesker, så er raffineret sukker ikke særlig godt for hunde, i og med at det har en tendens til at give overvægt, sukkersyge og dårlige tænder.

Slik
Giver nogenlunde samme negative konsekvenser som sukker, men der kan være tilsat sødemidler til sukker som for eksempel Xylitol, som kan føre til leverskader hos hunden.

Alkohol
Lige som alkohol kan påvirke mennesker, så kan det også påvirke hunde, dog bliver hunde påvirket markant kraftigere end mennesker, til dels på grund af den normalt lavere kropsvægt, til dels på grund af den lavere generelle tolerance, men i værste fald kan hunden dø af alkoholforgiftning.

Tomater
En måske lidt overraskende afsløring, men hunde kan hverken tåle tomater eller dele af planten, hvilket skyldes stoffet Tomatin, som kan give problemer med både fordøjelsessystemet og vejrtrækningen.

Kaffe – og koffeinholdige drikke generelt
Koffeinholdige drikke påvirker hundens centralnervesystem, og lige som mennesker der oplever koffeinchok, så kan hunden opleve rystelser, hjertebanken og komme til at kaste op.

Løg
Ud over at hunden nok vil vige fra den kraftige lugt og smag i løg, så kan de giftstoffer, der er i løg påvirke hunden, så den får svært ved at trække vejret.

Nødder
Der er flere slags nødder, der er giftige for hunde, hvor valnødder nok er de værste, og det kan give opkast, det kan give feber, og i yderste konsekvens lammelse og død.

Vindruer og rosiner
Den her er lidt tricky, for der findes faktisk hunde, der kan tåle begge dele, men de kan give hunden nyreproblemer, og i værste fald død efter nyresvigt.

Avocado
Denne lækre og bløde skabning indeholder persin, som hunde ikke kan tåle, og som kan medføre skader på lunger og hjerte.

Chokolade
Selv om vi mennesker elsker chokolade og gerne spiser meget af det, så del det endelig ikke med din firbenede ven, ifølge dyrlæger er 30 gram nok til at dræbe en hund på 15 kg., der er faktisk noget, der hos hunde hedder chokoladeforgiftning.

Skriv et svar