3 ting at være opmærksom på, når du har hund

Hund sover
h33

Det er helt fantastisk at have en hund som familie såvel som ene person. Der er dog nogle ting, som man bør være opmærksom på, hvis man har adopteret en firbenet ven til sit hjem. Her kan du se nærmere på 3 af de ting, som er vigtige at være opmærksom på. Du kan læse dem lige herunder. 

 hund med legetøj

Hundens ve og vel

Okay det giver måske sig selv, men det er vigtigt, at du er opmærksom på din hunds helbred. Den skulle jo helst leve et godt, sundt og langt liv med sin fantastiske familie, som I uden tvivl er, siden du læser denne artikel. Det kan dog nogle gange være svært at se på din hund, at der er noget galt. Din hund vil eksempelvis ofte logre, fordi du er hjemme, og derfor er der subtile hints til, at din hund ikke har det godt, som du måske misser. Hvis du vil være ekstra opmærksom, så kan du blandt andet holde øje med hundens gang, holdning, energiniveau, slikken og appetit. Alle kan give indikationer på, at der er noget galt. 

Det er også fornuftigt at være opmærksom på at du kan forebygge mod nogle af de ting, som kan give din hund ubehag. Der findes bidelegetøj, som er sundt for tænderne, og du kan afprøve et hav af hundemad for at finde det mærke, som din hund bedst kan lide og tåle, hvis det nuværende mad giver problemer. Bliv endnu klogere på menneskets bedste ven her

Din hunds adfærd

En hund trives bedste, hvis den er godt opdraget og har en god adfærd. Det gælder overfor husstandens medlemmer såvel som gæster, der kommer på besøg. Hvis din hund har tendens til at nappe efter gæster, kradse i alt eller gø efter dem, der går forbi døren, så er det godt at være opmærksom på det. Ikke mindst bør du og din familie også reagere på det. I samarbejde bør I forsøge at bryde de dårlige vaner. Det vil hjælpe med at holde hjemmet pænt, men det vil også gøre det rart at være i huset for jer såvel som hunden.

Hund med familie

Det kræver tid og opmærksomhed at have hund

En hund er ikke bare en hobby eller noget midlertidigt. En hund bliver hurtigt et familiemedlem, og skal derfor også behandles som et. Så vær opmærksom på, at det at have hund kræver, at du hver dag giver din firbenede bedste ven kærlighed, opmærksomhed og tid. Det kan være i form af leg, gåture eller ren putte-hygge. Der skulle også gerne være økonomisk overskud til, at hunden har det godt og er en del af familien. Det kan være økonomisk overskud til at købe noget af den hundemad, som hunden bedst kan lide eller noget sjovt legetøj. 

Skriv et svar